Bringára fel – kerékpártúra-kereső

Kerékpárutak Magyarországon: a kerékpáros kirándulás, túrázás, sportolás hihetetlenül változatos, festői tájakon, folyópartokon, az alföldi síkságon vagy a hegyvidéki meredek terepen, és 2014-től már erdei utakon is vezethet.
Az ország természeti szépségekben, műemlékekben, népi építészeti értékekben gazdag, így mindenki található kedvére való túrát. A látnivalók és a kisebb tájegységek, települések egymáshoz viszonylagos közel találhatóak, így hosszabb kerékpáros túrával több tájegység is felfűzhető egy kirándulás útvonalára.
 
 
Kerékpártúra-kereső
 
Oldalunkon több mint 50 kerékpáros túraútvonalat ajánlunk, köztük olyanokat, amelyek kisebb, egynapos túrákként, illetve olyanokat, amelyek többnapos, kitartást is kívánó kerekezéssel teljesíthetők.
 
1. lépés: Válasszunk régiót - a különböző régiók ás-más színnel lettek jelölve.
2. lépés: Válasszuk ki a túra hosszát  és/vagy nehézségi szintjét!
 
 
 


  KATTINTS térkép megfelelő                pontjára, hogy a keresett                       régió oldalára juthass!

 
 
         
 
 
 
 
 
Kerékpárutak, kiépített túraútvonalak
 
A hazai kerékpáros infrastruktúra kiépítettsége az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően évről évre örvendetesen nő, jelenleg mintegy 2000 km turisztikai célra alkalmas, kitáblázott kerékpárúton biciklizhetünk. Kerékpáros útvonalaink közül a legforgalmasabbak és legnépszerűbbek azok az útvonalak, amelyek egybefüggő túrahálózatot képeznek vagy a nemzetközi kerékpáros hálózat tagjai, mint a Balatoni Bringakörút, EuroVelo 6, EuroVelo 11, a Tisza-tó és Velencei-tó körüli túrák.
 
Kerékpározhatunk hegyen-völgyön, sík vidéken, tavak és folyók partján, illetve az árvízvédelmi töltéseken. Felkereshetjük az ország legszebb épített műemlékeit, múzeumait, történelmi emlékhelyeit, vallási kegyhelyeit, gyógyfürdőit, borvidékeit. Meglátogathatjuk a nemzeti parkok sorát is, barangolhatunk erdőn-mezőn, szikes vagy homokos pusztán, ahol az üdítő levegőt szinte a bőrünkön át szívhatjuk magunkba, és közvetlen közelből csodálhatjuk meg a növény- és állatvilágot.
 
Az ország nagy folyói: a Duna, a Tisza, a Dráva, az Ipoly, a Bodrog menti kerékpártúrák, vagy a tavak - a Balaton, a Fertő tó, a Velencei-tó, a Tisza-tó - körüli tekergések során megannyi élményben, kalandban lehet részünk. Csodás felüdülést nyújt az is, ha egy természetes gyógyvizű fürdőhelyen pihenhetjük ki jól sikerült kerékpártúránk kellemes fáradalmait, vagy utána betérünk egy borospincébe, ahol kellemes vacsora mellett jókat beszélgethetünk, együtt örülhetünk túratársainkkal, vendéglátóinkkal.