Fuss, tekerj, ússz, túrázz! – Sportversenyek 2014-ben

A Budapest Sportiroda (BSI) 2014-ben is színes eseménynaptárt állított össze a mozgást kedvelők részére, legyenek akár hobbisportolók vagy a sportot szenvedélyesen űző amatőr sportemberek. Futás, kerékpározás, tóátúszás vagy aerobik? A kínálatban bárki megtalálhatja a kedvének és erőnlétének való eseményt!

A BSI futóversenyeinek hűséges résztvevői szinte biztos, hogy beírták már naptárukba a jól ismert és bejáratott eseményeket: a budapesti városvédő futást, a májusi Vivicittát, a novemberi Balaton Maratont, vagy a nemzetközi résztvevőket is szép számmal vonzó szeptemberi Budapest Félmaratont és az októberi SPAR Budapest Maratont.

De ne ijedjünk meg, ha még nem maratoni célok lebegnek a szemünk előtt. A versenyek ugyanis nem csak a maratoni távok kedvelőinek szólnak, hiszen mindenhol indítanak rövidebb, fél- vagy negyedtávokat is, sőt lehetőség van kifejezetten rövid, „mini" hosszok lefutására is, melyek ugyan már ízelítőt adnak a közösségi futás élményéből, de a jóleső szuszogás után azért még marad erőnk a célba befutó maratonistákat is ünnepelni. Márpedig a futóversenyeken nemcsak résztvevőként, hanem szurkolóként részt venni is nagyszerű élmény!

És ha mi nem a futást preferáljuk? Semmi gond: az év során válogathatunk az ország számos pontján megrendezendő, különböző nehézségű és szintén a nagyközönségnek szóló amatőr kerékpáros és úszóversenyek között, de túra- és sportnapokon is kipróbálhatjuk a sokakkal együtt végzett közös mozgás élményét.

Az alábbiakban egy rövid válogatást közlünk a legnépszerűbb BSI sportversenyekből, a részletekről az év folyamán folyamatosan hírt adunk az aktiv.itthon.hu -n.

Mozgásra fel!

2014. március 20-23. – 7. SPURI Balaton Szupermaraton

2014. április 13. – 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Budapest

2014. május 11. – 7. Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon

2014. május 24. – 17. Kékes Csúcsfutás

2014. július 12. – 11. Délibáb Sportfesztivál, Hortobágy

2014. augusztus 2. – 5. Velencei-tavi tóátúszás + Velencei-tavi Túra Triatlon

2014. szeptember 14. – 29. Budapest Félmaraton

2014. október 12. – 12. SPAR Budapest Maraton Fesztivál

2014. november 2. – 9. FittAréna, Budapest

2014. november 8-7. – Pilisi Túranap és Terepfutás

2014. november 15-16. – 11. Balaton Maraton és Félmaraton

Ha a kedvtelésből végzett mozgás és a hobbisport mellett a profikra is kíváncsi vagy, a 2014-ben itthon megrendezendő nemzetközi sportesemények listáját megtalálod itt.