Nagy vízitúra ajánló

Összegyűjtöttük, hol, hogyan és milyen felkészültséggel érdemes vízitúrára indulni Magyarországon. Sorra vesszük a túrázásra (általában kajak-kenuzásra) alkalmas tavainkat, folyóinkat és beszámolunk a különlegességekről is, mint amilyen a Hévízi-patak.
Bővebben

Aktív programok május-júniusra

A nyár közeledtével minden hétvégére találhatunk magunknak aktív elfoglaltságot: országszerte jobbnál jobb futóversenyek, kerékpáros hétvégék várják a sportbarátokat, aki pedig a teljesítmény helyett inkább kirándulásra vágyik, az sem fog csalódni: a nagy tavaink körüli vezetett kerékpáros túrák mellett például igazi különlegességet jelent a nemzeti parkokon átvezető hegyvidéki bicajtúra a Bükkben.
Bővebben

Nagy Tavaszi Kültéri Programajánló

Elbúcsúztattuk a telet, ki busójárással, ki tikverőzéssel, megjött a tavasz, lehet tervezgetni a kültéri programokat jó idő esetére. Összegyűjtöttük azokat a túrákat, élményeket, helyeket, amik idén márciusban-áprilisban a legnépszerűbbek lesznek.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Bringázz és gyalogolj!

Magyar Vízitúrázás Napja a Duna Napon

Június 29-én lesz a III. Magyar Vízitúrázás Napja, melyet Európa második leghosszabb, a Fekete erdőtől a Fekete-tengerig tartó folyójának napjával együtt tartanak meg. Mind a Duna Napon, mind pedig a Magyar Vízitúrázás Napján rengeteg vizes és folyóval kapcsolatos programon vehetünk részt. Ebből állítottunk össze egy kis ízelítőt.

10 kötelező hazai állatkert

Lehet egzotikus, lehet apró és nyolclábú, lehet az ügyeletes főcukiság, a hazai állatkertekben és vadasparkokban sok fajta állattal találkozhatunk a klasszikus kifutós és nagyobb, akár szafaris rendszerben is. Sok esetben zseniális megoldásokkal vagy a fajtamegóvás érdekében tett hihetetlen erőfeszítéssel is gyarapítja a legjobb 10 hazai állatkert az állatok látható világát. Lássuk ezeket!

Így bringázzunk az erdőben!

Ha szigorúak akarunk lenni, két legális épített pályát találunk Magyarországon, de ez ne vegye el a kedvünket attól, hogy letérjünk a betonutakról és bekanyarodjunk a jó levegőjű, árnyas erdőbe. Hiszen ezt már egyébként is legálisan megtehetjük a kijelölt útvonalakon, és most azt is elmondjuk, hol vannak ezek közül a legjobb helyek.
Tovább
Tovább
Tovább