52 túra – 52 hétvége

Egyik legjobb és legkönnyebben elérhető módja a kikapcsolódásnak a természetjárás. 52 hétvégére elegendő kirándulásötletet ajánlunk, melyek között mindenki megtalálhatja a kedvére valót akár könnyedebb, egynapos kirándulásra, akár komolyabb gyalogtúrára indulna.
Bővebben

Kékvándor: a fényképész és a Kéktúra

Generációk meghatározó emléke volt Rockenbauer Pál híres sorozata, az Országos Kéktúra útvonalát bemutató Másfélmillió lépés Magyarországon. Burger Barna tizenévesen látta a sorozatot, és annyira élénken éltek benne az emlékek, hogy az elmúlt években végül sikerült is bejárnia a több mint 1100 kilométeres útvonalat. A túrát természetesen végigfényképezte, és ebből született meg legújabb albuma, a Kékvándor.
Bővebben

Nagy Tavaszi Kültéri Programajánló

Elbúcsúztattuk a telet, ki busójárással, ki tikverőzéssel, megjött a tavasz, lehet tervezgetni a kültéri programokat jó idő esetére. Összegyűjtöttük azokat a túrákat, élményeket, helyeket, amik idén márciusban-áprilisban a legnépszerűbbek lesznek.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Túrázz és gyalogolj!

Barlangoljunk: március a barlangok hónapja!

Kimagasló évet zártak tavaly a hazai nemzeti parkok, melyben nagy szerepet játszott az itthon.hu-val közösen rendezett Barlangok hava, azaz a márciusi barlanglátogató hónap. Az idei március sem szólhat másról, mint a föld alatti kincsekről: programok, kedvezmények, helyszínek következnek!

Országos Kéktúra 16. - A Bakony

A Keleti-Bakony bejárása után folytatjuk túránkat a hegység központi részén. A Zirctől induló túraszakaszon Városlődig közel 40, majd Nagyvázsonyig kicsit több mint 20 km vár ránk.

Börzsönyi kalandtúrák: Nagybörzsöny, Szob, Királyrét

Az ország legérintetlenebb hegyvidéke a Magas-Börzsöny, ahol bőven találunk természeti látnivalókat a tömegturizmus által még alig-alig érintett tájon. A Duna partján haladva a meseszép visegrádi fellegvár integet az utazó felé, a hegy lábánál Árpád-kori eredetű, megkapóan barátságos falvak várják az érkezőt. A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a környék erdészetei a téli szezonban is számos programmal csábítják a kirándulókat.
Tovább
Tovább
Tovább