52 túra – 52 hétvége

Egyik legjobb és legkönnyebben elérhető módja a kikapcsolódásnak a természetjárás. 52 hétvégére elegendő kirándulásötletet ajánlunk, melyek között mindenki megtalálhatja a kedvére valót akár könnyedebb, egynapos kirándulásra, akár komolyabb gyalogtúrára indulna.

Keresőnkben régiók alapján választhatunk úti célt, utána pedig nincs más hátra: bakancsra fel! A sietős, zajos hétköznapok után semmi sem pihentetőbb, mint a természet hangjai: a madarak csicsergése, a lomb suhogása, a víz csobbanása, amelyet csupán lépteink zöreje, a patkók dobogása vagy csónakunk suhanása zavar meg. Néhány napot eltölteni a folyóparton, a hegyekben, az erdőkben, megismerni az ott élő növényeket, állatokat, hosszú időre feltöltődést és életre szóló élményt jelenthet bárkinek

Túraajánlatainkkal ízelítőt kívánunk adni az ország 15 000 kilométernyi jelzett turistaútvonalán bebarangolható szebbnél szebb túrákból.

„Zöld utazásra" szeretnénk invitálni Önt, melynek során megismerheti Magyarország kilenc turisztikai régiójának természeti értékeit, kerékpáros és gyalogtúrázási lehetőségeit. A kereső segítségével több mint ötven rövidebb és hosszabb távú túrára csábító útvonaljavaslat között válogathat.

A túrákat úgy állítottuk össze, hogy a nem rendszeres természetjárók is bátran kipróbálhassák azokat. A tipikusan síkvidéki, alföldi túrákat azoknak ajánlunk, akik hegy nélkül is becsülik a természetet, és homokot is hajlandók taposni. A többnapos túrák természetesen napi túrákra is lebonthatóak, és fordítva, az egynapos túrák körzetében lehetőség kínálkozik többnapos programot is összeállítani. A túraútvonalak hosszát (túratávolságot) kilométerben adjuk meg, a szint (különbség) méterben csak az emelkedőket jelenti! A túraleírások tájékoztató jellegűek, ezért mielőtt útnak indul, javasoljuk, hogy mindenképp szerezze be az adott tájegység részletes turistatérképét/atlaszát.

Túraajánlataink régiónként elérhetőek a térképre kattintva, vagy az alábbi felsorolásból:

Nyugat-Dunántúli régió | Közép-Dunántúli régió | Balaton | Dél-Dunántúli régióBudapest és környéke | Észak-Alföldi régió | Dél-Alföldi régió | Tisza-tó | Észak-Magyarországi régió